Chocorotsen

Chocorotsen om je vingers bij af te likken, die maak je zelf! Chocorotsen maken is simpel en het kost je niet veel tijd voor een heerlijk resultaat!

De zelfgemaakte chocorotsen is een van mijn favoriete recepten. Ze zijn zo simpel te maken en ze zijn in een mum van tijd klaar. Ideaal wanneer je snel je zoete trek wilt stillen.

Dit heb je nodig voor 6 chocorotsen

Zelfgemaakte chocorotsen
  • 100 gram smeltchocolade (melk, puur of wit)
  • 30 gram pinda’s
  • 30 gram biscuits

De benodigde hulpmiddelen

  • Een pan met kokend water
  • Een pannetje of hitte bestendig schaaltje om de chocolade in te smelten
  • Bakpapier
  • Lepel
  • Schaaltje
  • Deegroller
  • Bord of snijplank

Het stappenplan

Maak in slechts 6 stappen je eigen chocorotsen!

Stap 1 – Pinda’s en koekjes pletten
Doe de pinda’s in een diepvrieszakje. Rol hier met de deegroller over zodat de pinda’s breken. Doe hetzelfde met de koekjes. Pas er voor op dat de koekjes niet verkruimelen.

Roer vervolgens de gebroken pinda’s en de stukjes koekjes door elkaar in een schaaltje.

Stap 2 – Chocolade smelten
Doe de smeltchocolade in een pannetje en smelt dit au bain-marie. Het pannetje met de chocolade wordt dus boven het kokende water gehouden. Zorg ervoor dat het pannetje het water niet aanraakt.

Roer af en toe door de chocolade tot het helemaal gesmolten is. Dit duurt een paar minuten.

Stap 3 – Chocolade mengen
Giet de gesmolten chocolade in het schaaltje met de pinda’s en de koekjes. Roer alles goed door elkaar zodat de chocolade alle stukjes goed bedekt heeft.

Stap 4 – Gemengde chocolade in de koelkast
Pure en melkchocolade zijn te vloeibaar om meteen rotsjes van te maken. Zet het schaaltje met gemengde chocolade daarom 5-10 minuten in de koelkast om het iets dikker te laten worden.

Witte chocolade is een stuk minder vloeibaar dan de pure of melkchocolade. Deze hoeft daarom niet eerst in de koelkast gezet te worden.

Stap 5 – snijplank met bakpapier klaarzetten
Knip het bakpapier en leg dit op een snijplank of bord.

Stap 6 – chocorotsen scheppen
Schep met een eetlepel kleine hoopjes chocorotsen op het bakpapier. Het bakpapier zorgt ervoor dat de rotsjes er niet aan blijven plakken. Zet de chocorotsen minstens 20 minuten in de koelkast om ze hard te laten worden. En dan: Genieten maar!!!

Variaties

Chocorotsen met cranberry’s, rozijnen of andere noten dan pinda’s, zijn ook heel lekker! Je kunt dit recept met allerlei ingrediënten doen die je zelf lekker vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van marshmallows, of stukjes stemgember? Laat je creativiteit er op los en maak je eigen lekkerste creaties!